Spørsmål og svar

HVOR FÅR JEG KJØPT CURAMED PRODUKTENE? Svar
CuraMed fåes kjøpt i dagligvare og i apotek.
HVORFOR ER DET MAKSIMALDOSERING PÅ CURAMED PRODUKTENE? Svar
CuraMed er kosttilskudd, og følger derfor gjeldende lovverk hvor maksimal dose skal stadfestes. Noen av produktene inneholder også vitaminer, og anbefalt dose skal ikke overskride tillatte mengder.
HVORFOR ANBEFALES IKKE CURAMED TIL BARN UNDER 3 ÅR? Svar
I følge lovverket er det begrenset hva slags produkter og ingredienser som kan anbefales til barn under 3 år, f.eks. er ikke søtstoffer (eller evt. kunstig søtning) tillatt. Hoste & Hals produktene inneholder urteekstrakter og dette anbefales generelt ikke til barn p.g.a. mangel på dokumentasjon. I tillegg kan store pastiller som Hoste & Hals være en risiko å få i halsen for små barn.
INNEHOLDER CURAMED PRODUKTENE SUKKER? Svar
CuraMed Hoste & Hals Eucalyptus er helt sukkerfri, mens CuraMed Hoste & Hals Honning & Ingefær inneholder honning og sukker, og har ingen kunstige søtningsstoffer.
CuraMed Sår Hals Råmelk-Sitron og CuraMed Intensiv Frukt inneholder ikke tilsatt sukker, men er søtet med sukkeralkoholene xylitol og sorbitol, samt søtningsstoffet neohespheridin DC i CuraMed Sår Hals Råmelk-Sitron.
KAN MELKEALLERGIKERE BRUKE CURAMED? Svar
Personer med melkeallergi bør ikke ta CuraMed Sår Hals Råmelk-Sitron eller CuraMed Intensiv Frukt, da produktene inneholder melkeproteiner. Disse produktene inneholder også noe laktose, men i små mengder. Personer som har høy grad av laktoseintoleranse bør imidlertid ikke bruke disse produktene. Innhold av råmelk står tydelig merket i innholdsfortegnelsen på respektive produkter.

CuraMed Hoste & Hals serien inneholder ikke råmelk, og kan trygt brukes av personer med melkeallergi og laktoseintoleranse.
KAN GLUTENALLERGIKERE BRUKE CURAMED? Svar
CuraMed halspleieprodukter inneholder ikke gluten, og kan trygt brukes av personer med glutenallergi.
KAN PERSONER MED SITRUSALLERGI BRUKE CURAMED? Svar
CuraMed Sår Hals Råmelk-Sitron inneholder naturlig sitronaroma, som består av bestanddeler av skallet fra sitron. Det er imidlertid stor variasjon på hvilke bestanddeler i sitron en sitrusallergiker reagerer på, og for de fleste vil ikke bestanddeler av skallet i sitron fremkalle allergiske reaksjoner. CuraMed Hoste & Hals inneholder sitronsyre, som enkelte med sitrusallergi kan reagere på, men ikke alle.

Dersom man opplever alvorlige allergiske reaksjoner ved inntak av sitrusfrukter, og er usikker på hvilke bestanddeler man reagerer på i frukten, bør man likevel konferere med lege før man bruker disse produktene.
KAN GRAVIDE OG AMMENDE TA CURAMED? Svar
CuraMed Sår Hals Råmelk-Sitron inneholder råmelk som er varmebehandlet.
Det anbefales imidlertid alltid at gravide og ammende kvinner rådfører seg med sin lege/jordmor i forbindelse med bruk av kosttilskudd.
HVORDAN VIRKER CURAMED MED RÅMELK? Svar
Halspleietablettene CuraMed Sår Hals Råmelk-Sitron og CuraMed Intensiv Frukt inneholder råmelk. Dette er den første melken kua gir kalven. Den har et høyt innhold av flere helsemessig gunstige komponenter (antistoffer, vitaminer, mineraler og sporstoffer). Kalven er født med et svakt immunforsvar, og er avhengig av råmelken fra kua for å bygge opp sitt eget immunforsvar. Vi mennesker kan også nyttiggjøre oss av råmelkens velgjørende egenskaper.
FÅR KALVEN NOK RÅMELK NÅR CURAMED INNEHOLDER RÅMELK? Svar
Kalven trenger kun en liten del av den råmelken som kua produserer. Kalven får alltid det den trenger først og den får mer enn nok råmelk for å styrke immunforsvaret sitt. En nyfødt kalv drikker som regel 6-8 l melk de første døgnene, men kua produserer oftest en større mengde melk enn det kalven drikker. Så selv om kalven har ubegrenset tilgang til melken de første levedøgnene vil det være et overskudd av råmelk, og det er dette overskuddet som brukes i produksjonen av halstablettene CuraMed® Sår Hals Råmelk-Sitron og CuraMed Intensiv Frukt.
Din vara har lagts till i varukorgen. För att ta del av rabatten måste du vara inloggad som medlem.
LOGGA IN eller BLI MEDLEM